Прокуратура направила до суду справу проти бойовика «Гіві»

Читать на русском
Головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування кримінального провадження і передала звинувачувальний акт щодо ватажка Сомалі на розгляд суду.

Військова прокуратура України передала до суду обвинувальний акт проти ватажка незаконного збройного формування «Сомалі» терористичної організації «ДНР», громадянина України Михайла Толстих на прізвисько «Гіві».

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

«Слідчими зібрані незаперечні докази, на підставі яких Толстих обґрунтовано звинувачується в тому, що він у період з травня 2014 року по січень 2015 року, будучи ватажком НВФ «Сомалі» терористичної організації «ДНР», виконуючи відведену йому роль представниками влади Російської Федерації, брав участь у веденні агресивної війни проти України», – йдеться в повідомленні.

Тука сказав, скільки часу піде на відновлення ДонбасуВідновлення інфраструктури окупованих Донецької та Луганської областей займе два-три роки, якщо міжнародні організації виділять на це кошти. Такий прогноз озвучив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.

Також «Гіві» звинувачується в тому, що в січні 2015 року організував поблизу донецького аеропорту теракти проти військовослужбовців АТО, «що спричинило загибель 9 людей та інші тяжкі наслідки, а також скоїв жорстоке поводження з полоненими українськими військовослужбовцями, в тому числі Ігорем Брановицьким, який нагороджений Президентом України орденом «Золота Зірка» Героя України посмертно».

Зазначимо, що 13 вересня обвинувальний акт щодо «Гіві» передано в суд для проведення спеціального судового виробництва (заочне засудження).

ГПУ нагадує, що за вчинення інкримінованих Толстих особливо тяжких злочинів проти громадської безпеки, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, в середині серпня суд дозволив заочне розслідування проти «Гіві».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: