Справу Авакова не закрито – НАБУ

Читать на русском
У НАБУ повідомляють, що досудове розслідування щодо глави МВС України Арсена Авакова триває.

Кримінальне провадження, фігурантом якого є глава МВС Арсен Аваков, передане до НАБУ, не закрито, досудове розслідування триває.

Про це йдеться в повідомленні НАБУ в Facebook, передає «Слово і Діло».

У НАБУ підкреслюють, що можливість закрити справу належить тільки до компетенції детективів Бюро.

У заяві уточнили, про яку саме справу йдеться.

Експерт про ситуацію зі справою Авакова: виникла конкуренція за лаври борців із корупцієюПолітолог проаналізував інформацію про те, що справа проти Авакова потрібна, щоб проштовхнути закон, який має розширити повноваження генпрокурора.

Виробництво за ч. 5 ст. 191 ККУ було відкрито 2 липня за заявою виконавчого директора ГО «Центр протидії корупції» Шабуніна щодо можливого незаконного відчуження земельної ділянки площею 18,1465 га посадовими особами Дергачівської районної державної адміністрації Харківської області і АТ «Інвестор».

14 липня це справа САП передало в НАБУ.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив про відкриття кримінальної справи проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова після звернення голови Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Менш ніж за добу в ГПУ заявили, що факти щодо Авакова не знайшли підтвердження, і справу буде закрито. Проте пізніше стало відомо, що справу передано НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: