Експерти дали прогноз курсу долара на кінець тижня

Читать на русском
Експерти прогнозують, що транш від Міжнародного валютного фонду призведе до зниження долара не менш ніж на одну гривню.
Фото з відкритих джерел

Транш від Міжнародного валютного фонду призведе до зниження долара не менш ніж на одну гривню.

Такі прогнози дають економісти, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на газету «Сегодня».

Очікується, що цього тижня МВФ ухвалить рішення про черговий кредитний транш для України. Тоді до кінця тижня долар може «схуднути» до 25,6 гривень.

«Наскільки зволікання з виділенням третього траншу за програмою розширеного фінансування МВФ підстьобувало девальваційні очікування, настільки ж інформація про можливе відновлення співпраці призвела до їх згортання», – розповів аналітик Вадим Іосуб.

В НБУ очікують транш МВФ для України в 1 мільярд доларівНаціональний банк прогнозує надання Міжнародним валютним фондом наступного траншу на 1 мільярд доларів.

На його думку, в разі відмови МВФ надати Україні транш долар зросте не менш ніж на одну гривню. Однак експерт вважає, що варто очікувати оптимістичного сценарію щодо рішення МВФ.

Видання зазначає, що на думку економістів до кінця року курс буде близько 27 гривень за долар. При цьому такий сценарій вважається «позитивним». Головна умова для його реалізації – транш має прийти восени.

Якщо його не буде, впевнений виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, курс подолає позначку в 30 гривень за долар.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко говорив, що МВФ розгляне питання щодо виділення траншу 14 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: