WADA заявило про злом бази даних російськими хакерами

Читать на русском
У всесвітньому антидопінговому агентстві WADA повідомили, що хакери виклали дані і пообіцяли опублікувати ще більше матеріалів.

Всесвітнє антидопінгове агентство WADA заявило про те, що російське угруповання, що займається кібершпіонажем незаконим методом отримало доступ до їх системи адміністрування та менеджменту (ADAMS).

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

Згідно з заявою організації WADA, російське хакерське угруповання Fancy Bear отримало доступ до інформації про атлетів, включаючи конфіденційні медичні дані.

Йдеться, в тому числі про «винятки для терапевтичного використання» для Олімпіади в Ріо, тобто заборонених препаратів, які деяким спортсменам дозволено приймати при відповідних медичних показаннях.

Квартири, гроші та земля: як політики обіцяють віддячити українським олімпійцям?Українські спортсмени завоювали в Ріо-де-Жанейро 11 нагород, за які політики на Батьківщині обіцяли щедро їх винагородити. «Слово і Діло» цікавиться, чи дотримають вони слова.

За даними російських ЗМІ, хакери виклали особисті медичні дані американських тенісисток Серени і Вінус Уїльямс, а також гімнастки Сімони Байлз.

Приватні агентства безпеки, що розслідували злом мереж Національного комітету Демократичної партії, в липні назвали Fancy Bear однієї з двох хакерських груп, відповідальних за це несанкціоноване проникнення, і пов'язали її з Головним розвідувальним управлінням (ГРУ) Генштабу РФ.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет відсторонив від участі в Олімпіаді-2016 всю російську команду через допінг скандал.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: