Суд арештував майно ректора-хабарника з НАУ

Читать на русском
Столичний Солом’янський райсуд арештував майно колишнього тимчасового виконувача обов’язків ректора НАУ Володимира Харченка, якого підозрюють у хабарництві.
Володимир ХарченкоФото з відкритих джерел

Майно колишнього тимчасового виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету України (НАУ) Володимира Харченка, якого підозрюють у хабарництві, арештував столичний Солом’янський райсуд.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Арешт накладений, зокрема, на квартиру, два будинки, гараж та грошові кошти в державній та іноземній валюті», – зазначили в прес-службі.

Спійманий на хабарі в. о. ректора НАУ вже в лікарні з «високим тиском»У тимчасового виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка піднявся тиск і стався гіпертонічний криз. Він їде до лікарні.

Уточнюється, що йдеться про 1 млн 505 тис. 800 грн, 1 тис. 270 польських злотих, 3 тис. 990 російських рублів, 2 тис. 329 китайських юанів, 10 канадських доларів, 50 гонконгських доларів, 3 тис. 170 фунтів стерлінгів, 50 тис. 635 доларів США та 69 тис. 382 євро.

Рішення суду ухвалене за клопотанням детективів НАБУ.

«Арешт майна обраний задля забезпечення дієвості правосуддя: кримінальне правопорушення, у вчиненні якого підозрюється т. в. о. ректора НАУ, передбачає такий вид додаткового покарання, як конфіскація майна», – підкреслюють у відомстві.

Нагадаємо, СБУ виявила в квартирі т. в. о. ректора НАУ понад 4,5 млн грн та 10 банківських карток.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: