Україна отримає безвізовий режим у жовтні – Порошенко

Читать на русском
Безвізовий режим для України Петро Порошенко сподівається отримати в жовтні цього року, однак цей процес гальмує міграційна криза в Європі.

Ухвалення рішення про запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС очікується в жовтні цього року.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у вівторок на церемонії відкриття дитячого садка в селищі Слобожанське Дніпровського району Дніпропетровської області, передає «Слово і Діло».

«І вже за кілька тижнів, я сподіваюся, вже в жовтні, в нас буде безвізовий режим», – сказав він.

Раніше народний депутат, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила, що Україна вже перебуває на фінішній прямій в отриманні безвізового режиму з Євросоюзом. Однак цей процес гальмує міграційна криза в Європі.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до ЄССказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що скасування віз із Європейським Союзом для українців має низку позитивних моментів: скасовується візовий збір для громадян України, не буде більше необхідності при виїзді до ЄС подавати довідку про доходи, копію паспорта та фотографію. Варто відзначити, що безвізовим режимом з ЄС можуть користуватися ті українці, які мають біометричний закордонний паспорт. Вартість його оформлення в ДП «Документ» у двадцятиденний термін становить 911 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: