Порошенко з главами МЗС ФРН і Франції посилять тиск на Росію щодо «Мінська»

Читать на русском
Також планується обговорення перспектив відновлення повноцінної діяльності нормандського формату, стан якого на даний момент є невизначеним.

Президент України Петро Порошенко має намір разом із главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і його французьким колегою Жаном-Марком Еро скоординувати заходи тиску на РФ щодо виконання Мінскіх домовленостей у частині гарантування безпеки.

Зустріч Порошенка з главами МЗС європейських партнерів відбудеться завтра, 14 вересня, в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на портал АП.

«Президент України також заслухає доповідь міністра закордонних справ Німеччини про шляхи посилення ролі цієї організації у виконанні Мінських угод», – йдеться в повідомленні прес-служби Глави держави.

В рамках зустрічі також планується обговорення перспектив відновлення повноцінної діяльності «нормандського формату» в розвитку домовленостей за підсумками тристоронньої телефонної розмови, яка відбулася 9 вересня.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що третьої зустрічі в Мінську з врегулювання ситуації на Донбасі не будеСказано 27 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Окрему увагу під час майбутньої зустрічі буде приділено прогресу в питанні звільнення українських заручників на території Донбасу та українських політв'язнів, які незаконно утримуються на території РФ.

Нагадаємо, що Путін підтвердив повернення до «нормандського формату».

Однак ескалація конфлікту на Донбасі лише зростає: за останню добу в зоні проведення антитерористичної операції загинули троє українських військових, ще п'ятнадцять – отримали поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: