Україна домовилася з Грузією про залізнично-поромне сполучення

Читать на русском
Україна та Грузія підписали угоду про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти обох країн. Це дозволить скоротити час доставки товарів із Китаю до 9-10 діб.

Сьогодні, 13 вересня, в рамках Міжнародного морського форуму в Батумі Україна та Грузія підписали угоду про організацію прямого міжнародного залізничного сполучення через порти двох країн.

Про це повідомляють у Мінінфраструктури України, передає «Слово і Діло».

«Ми сьогодні підписали дуже важливий документ, який з'єднує Україну, Грузію, Казахстан та Азербайджан на Великому Шовковому шляху», – зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Комітет Європарламенту підтримав безвізовий режим для ГрузіїКомітет Європарламенту проголосував за внесення Грузії до переліку країн, з якими ЄС запроваджує безвізовий режим.

За його словами, головним завданням для країн є «збільшити швидкість доставки товарів, щоб це було максимально комфортно для бізнесу».

«Зараз вимоги ринку такі, що швидкість доставки вантажів має не менше значення, ніж ціна доставки. Все більше компаній готові зазнавати додаткових витрат, щоб товар був доставлений не за два-три місяці, а за 9-15 днів. Ми цьогоріч маємо довести швидкість проходження контейнерів із Китаю до західних кордонів України до 9-10 діб», – додав він.

Раніше повідомлялося, що до кінця 2016 року в Європейському парламенті та серед країн-членів ЄС буде ухвалено рішення про лібералізацію візового режиму для України та Грузії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: