Експерт пояснив, чому СБУ взялася за фонд дружини Ющенка

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Кримінальне провадження проти фонду дружини екс-президента – не випадковість.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, аналізуючи інформацію про те, що проти фонду Катерини Ющенко «Україна 3000» порушено кримінальне провадження щодо можливого розкрадання коштів.

«Дуже сумнівно, що це дійсно перевірка з якихось технічних мотивів», – зазначив він.

«Дуже багато претензій накопичилося до Ющенка, в тому числі й у Порошенка. Ми вже бачили, що раніше цю тему активно порушував Москаль, близько півроку тому. Ющенко є учасником якихось політичних процесів і з цим пов'язана така активізація тиску на нього та його дружину», – міркує політолог.

25 ключових обіцянок незалежної України. Віктор ЮщенкоУ день, коли Україна святкує професійне свято бджолярів, ми вирішили пригадати найголовніші обіцянки політика, чиє прізвище в народній пам’яті міцно закріпилося за цією професією, – Віктора Ющенка.

За його словами, це не означає, що немає провини. Справа з проектом «Лікарня майбутнього» – темна пляма на іміджі політичних еліт.

«Але активізацію цього виробництва варто пов'язувати з певними політичними іграми щодо ролі Ющенка як переговірника та з тими активами, які він контролює. Зараз це провадження не є випадковим», – проаналізував Руслан Бортник.

Додамо, як повідомила сама Катерина Ющенко, за минулі п'ять років фонд 14 разів перевіряли СБУ, КРУ, Генпрокуратура, Податкова адміністрація та міліція, але нічого протизаконного не знайшли.

Нагадаємо, губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль назвав проект «Лікарня майбутнього» аферою всеукраїнського масштабу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: