Нардепи будуть звертатися до СБУ через зрив поставок ліків для онкохворих дітей

Читать на русском
Доставка ліків затримується із-за відмови постачальника ТОВ

Нардепи будуть звертатися до ГПУ та СБУ через зрив поставок ліків за програмою дитячої онкології, яке здійснювало для України британське агентство Crown Agents.

Про це під час брифінгу повідомила народний депутат, член Комітету ВРУ з питань охорони здоров'я Оксана Корчинська, передає «Слово і Діло».

Вона зазначила, що буде подано звернення в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України з метою виявлення винних у тому, що «90 діб діти чекають вже закуплені препарати».

«Йде бізнес-гра між українським посередником, який зараз шантажує всіх, між ДП «Укрмедпостач», який 90 днів мовчав, що є така проблема, і між міжнародною організацією Crown Agents. Вони всі перекладаючи відповідальність один на одного перекладаючи, не досягли результату. І виключно тому, що народні депутати втрутилися в процес, ми сподіваємося, що нам вдасться це розблокувати. Але там є великі запитання, оскільки тільки хвилину тому український дистриб'ютор заявив, що він знову не готовий прийняти ці умови, оскільки Мінфін змушує його сплатити ПДВ. Ця велика гра коштує нам життя дітей. Країна повинна навчити відповідати за недбалість наших чиновників, адже колишнє керівництво МОЗ України весь цей час нам говорили, що процес розблокований і в плановому порядку ліки надходять, а це повна брехня», - заявила вона.

Фармацевти обговорили з Гройсманом зниження цін на лікиКерівники провідних фармацевтичних підприємств України провели зустріч із прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, на якій обговорили низку механізмів для зниження цін на медикаменти.

За словами політика, заяви Crown Agents про те, що 65% ліків від потреби вже поставлені, не відповідають дійсності.

«І це теж брехня. Тому що зараз на складах лікарень не більше 30% від необхідних нам препаратів. Ми повинні навчити чиновників відповідати за те, що вони роблять. Це індивідуальна відповідальність, вони повинні нам сказати, хто винен і терміново розблокувати процес», - додала парламентарій.

Нагадаємо, напередодні народні депутати зареєстрували у ВРУ законопроект, яким запропонували усунути Crown Agents від закупівель ліків для України.

Зазначимо, що в рамках закупівель через дану організацію були запропоновані ліки сумнівної якості.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав закон, який передбачає спрощення державної реєстрації лікарських засобів.

Олег Мусій раніше заявляв, що ухвалення законопроекту про спрощення реєстрації лікарських засобів не зробить медикаменти дешевше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: