Гройсман розповів, як проходитиме монетизація субсидій

Читать на русском
Кабінет міністрів України працює над питанням переходу до монетизації невикористаного залишку субсидії.

Перехід на принцип адресного нарахування субсидій (монетизація) буде проходити поступово, в першу чергу за рахунок зекономленої суми житлової субсидії, яка й буде перераховуватися споживачам у вигляді грошової компенсації.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час селекторної наради з керівниками місцевих органів виконавчої влади з питань соціального захисту населення в понеділок в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Далі – монетизація субсидій, монетизація економії субсидій, якщо будуть менше споживати й заощаджувати, цю економію ми маємо перераховувати людям коштами», – сказав прем'єр.

За його словами, Кабінет міністрів України працює над питанням переходу до монетизації невикористаного залишку субсидії.

Гройсман прокоментував підвищення тарифівЗ початком нового опалювального сезону незаможні українці отримуватимуть адресну допомогу на компенсацію тарифів ЖКП.

Як повідомлялося раніше, 31 травня 2016 року віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що субсидії можна буде монетизувати або вкласти в програму енергозбереження вже в 2017 році.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) ще в березні цього року закликав змінити неефективну систему надання субсидій в Україні.

«Слово і Діло» зафіксувало 319 обіцянок прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, 193 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності прем'єр-міністра – 61%. Із повним переліком обіцянок глави уряду України можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: