Трагедія 11 вересня: в Америці вшановують пам'ять жертв терактів

Читать на русском
Сьогодні, в Америці будуть згадувати жертв організованої «Аль-Каїдою» атаки на вежі-близнюки, в результаті якої тоді загинуло 2750 чоловік.

15 років тому, 11 вересня 2001 року, стався один з найбільших терактів за всю історію. Сьогодні, в Америці будуть згадувати жертв організованої «Аль-Каїдою» атаки на вежі-близнюки, в результаті якої тоді загинуло 2750 чоловік.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на AFP.

15 років тому в знамениті хмарочоси Нью-Йорка врізалися два літаки цивільної авіації, які були захоплені терористами-смертниками з «Аль-Каїди».

Терористи направили ще один літак на штаб-квартиру Пентагону, але він впав, не долетівши до цілі. Всі пасажири та екіпаж літака загинули.Люди, які були всередині, намагалися знайти будь-який вихід і врятуватися. Вони навіть вистрибували з вікон.

Місяць терору. Найгучніші теракти липня, що сколихнули світЛедве не щотижня у липні світ здригався від нових, щоразу більш жорстоких терактів, що відбувалися в різних точках земної кулі.

Раніше Конгрес США опублікував засекречений звіт з 28 сторінок про теракти 11 вересня 2001 року в США. Тоді, офіційний представник Білого дому Джош Ернест заявив, що чиновники розвідувальних служб США завершили аналіз документа і не знайшли в ньому будь-яких доказів причетності Саудівської Аравії до терактів.

Сенатори США продовжують закликати адміністрацію Барака Обами розкрити інформацію про атаки 11 вересня 2001 року, які через 15 років викликають багато питань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: