Україна здобула першу золоту медаль на Паралімпіаді в Ріо

Читать на русском
У перший день Паралімпійських ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро на рахунку української команди 9 нагород.
Багаторазовий чемпіон світу з плавання Євген Богодайко приніс Україні перемогу в Ріо

Українець Євген Богодайко став чемпіоном із плавання на дистанції 100 м на спині й виборов для України першу золоту медаль на Паралімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Національний олімпійський комітет, передає «Слово і Діло».

«Україно, поки ти ще спиш, тут наші паралімпійці показують гідний український результат! Щойно ми вибороли золото для України – на дистанції 100 м на спині чемпіоном став Євгеній Богодайко з результатом 1 хв 10 с 55 мс», – йдеться в повідомленні.

Богодайко обійшов британця Джонатана Фокса з результатом 1:10.55.

Нагадаємо, що перші бронзові медалі для України здобули легкоатлети Роман Данилюк та Руслан Катишев і дзюдоїстка Юлія Галінська.

Потім за «бронзу» змагалися й перемогли українські плавці на дистанції 100 метрів Оксана Хруль та Ярослав Семененко та український дзюдоїст із вадою зору Давид Хорава у ваговій категорії 66 кг. Сьому «бронзу» для України завоювала Ольга Свідерська, якій не вистачило всього 15 доль секунди для срібного результату (1:23.86), а плавець Денис Дубров приніс Україні першу срібну медаль.

За загальною кількістю медалей у Ріо за підсумками першого дня змагань Україна третя, а в загальному заліку наші паралімпійці посідають дев'яте місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: