Супрун розповіла, скільки медикаментів закупила цього року

Читать на русском
На поточний момент 82 відсотки тих ліків, які були замовлені в 2015 році, вже доставлені в Україну.

Міністерство охорони здоров'я України прийняло 82% препаратів, закуплених через міжнародні організації в 2015 році, всі 100% необхідних вакцин будуть поставлені до листопада.

Про це заявила виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в ході години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«На сьогодні 82% тих ліків, які були замовлені в 2015 році, вже доставлені в Україну й більшість із них уже доставлені в регіони», – сказала вона.

За її словами, була проблема з розмитненням протягом 90 днів ліків для онкохворих дітей, проте зараз вона вирішена, ліки будуть розмитнені до 19 вересня. Разом із цими препаратами загальна кількість поставлених ліків досягне 95%.

«До кінця контракту, тобто місяця листопада, всі вакцини прийдуть в Україну, тому що ми зараз чекаємо вакцини, які були на 50% доставлені», – додала в. о. міністра.

Раніше повідомлялося, що МОЗ зазнавав труднощів із закупівлями медикаментів за кордоном, а сам процес мало не повністю зупинився.

Нагадаємо, Уляна Супрун виступила за якнайшвидше ухвалення закону про трансплантацію органів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: