Жебрівський пояснив, навіщо Рада змінила адміністративні кордони на Донеччині

Читать на русском

У Донецькій військово-цивільній адміністрації розповіли, навіщо парламент ухвалив кілька постанов щодо Донбасу.
Павло Жебрівський

Завдяки ухваленню трьох постанов два населених пункти Донецької області стануть самодостатніми містами, а селище Жованка вивели з адміністративного підпорядкування міської ради окупованої Горлівки.

Про це в Facebook написав керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, повідомляє «Слово і Діло».

«Змінено межі міста Бахмута та Бахмутського району. Відтепер Соледар і Часів Яр виведено з адміністративних меж Бахмута й вони стануть самодостатніми містами Бахмутського району. Місто Миколаївку виведено з адміністративного підпорядкування Слов'янська. Миколаївка стане містом Слов'янського району», – розповів Жебрівський.

За його словами, третя постанова стосувалася селища Жованка та станції Майорська, які досі адміністративно належали до Микитівського району міської ради Горлівки. Жебрівський додав, що їх вивели з цього підпорядкування.

«Тепер ці території увійшли до складу Бахмутського району. Тут узагалі була патова ситуація, оскільки частина Горлівки розташована на тимчасово окупованій території, функції української держави там не виконувалися», – зазначив голова Донецької ВЦА.

Жебрівський додав, що після ухвалення цих постанов у новостворених громадах мають пройти вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: