На «Євробачення-2017» готові витратити понад мільярд і запустити новий вид транспорту

Читать на русском
Київ готовий витратити на підготовку та проведення міжнародного конкурсу естрадної пісні Євробачення-2017 1,2 мільярда гривень і запустити річні трамваї.
Фото з відкритих джерел

Київ готовий витратити на підготовку та проведення міжнародного конкурсу естрадної пісні «Євробачення-2017» 1,2 млрд грн.

Про це на брифінгу заявив міністр культури Євген Нищук, передає «Слово і Діло».

«Київ готовий і надав гарантії того, що на саме шоу він готовий витратити не менше ніж 200 мільйонів гривень, на підготовку арени, ландшафту, всіх локацій, усієї інфраструктури – 1 мільярд гривень», – розповів він.

Шимків заявив, що Україна знайде гроші на Євробачення-2017Сказано 25 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Зазначається, що конкурс фінансуватиметься за рахунок київського та Державного бюджетів, коштів спонсорів та інвесторів, а також частково, за словами глави НТКУ Зураба Аласанія, за рахунок коштів Європейської мовної спілки.

Крім того, міністр повідомив, що до проведення пісенного конкурсу в столиці можуть запустити річкові трамваї, які курсуватимуть із Правого на Лівий берег столиці.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що «Євробачення-2017» відбудеться в Києві. Місцем проведення конкурсу обрали Міжнародний виставковий центр на Лівому березі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: