Експерт розповів, із чим пов'язаний візит Клімкіна до Берліна

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

Німеччина – це країна, яка вирішує ключові питання в контексті Євросоюзу, й зв'язки з нею зараз є дуже важливими.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олексій Якубін, аналізуючи візит глави МЗС України Павла Клімкіна до Берліна.

«Зараз окремі німецькі політики – Меркель, Штайнмайєр – розуміють всю відповідальність за «Мінськ». Через рік у Німеччині вибори. Меркель та Штайнмаєру Німеччини потрібно продемонструвати успіхи в міжнародних справах, в тому числі в питанні України, оскільки це їхня зона відповідальності перед ЄС», – пояснює Якубін.

На його думку, візит Клімкіна пов'язаний із декількома моментами.

Експерт назвав причини, через які Німеччина піде на поступки ПутінуПолітолог розповів, чому Німеччина поступово змінює ставлення до РФ та якими можуть бути наслідки.

«По-перше, підготовка тих речей, які будуть обговорюватися з Порошенком щодо візиту Штайнмаєра в Україну. Буде обмін ключовими думками. Крім того, постає питання лібералізації візового режиму.

Також одним із важливих моментів, за його словами, буде те, як Німеччина бачить ситуацію в подальшому та які, образно кажучи, «пряники» вона може запропонувати Україні, якщо ми йдемо за «Мінськом».

«Можливо, за умови миру в зоні АТО, йтиметься про фонд відновлення Донбасу, точніше про ті кошти, які потрібні та можуть бути виділені західними партнерами», – проаналізував Олексій Якубін.

Нагадаємо, 6 вересня під час виступу у ВР Президент України Петро Порошенко заявив, що Київ зацікавлений у продовженні та збереженні «нормандського формату».

Як відомо, глави МЗС Німеччини та Франції наступного тижня приїдуть до Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: