Експерт про пенсію Азарова: навіть злочинець не може бути позбавлений виплат

Читать на русском
Павло Кухтачлен «Стратегічної групи радників з підтримки реформ»

Якщо протягом часу були відрахування, то на суму, яка відповідає цим платежам і стажу, належать виплати з Пенсійного фонду.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт із питань пенсійного забезпечення Павло Кухта, аналізуючи інформацію про те, що суд зобов'язав Пенсійний фонд відновити виплату пенсії Азарову.

«Згідно із законодавством, злочинцям також належать виплати. Економічна логіка Пенсійного фонду саме така», – констатував експерт.

Як зазначив він, навіть злочинець не може бути позбавлений виплат.

Журналіст показав хороми Азарова, в яких йому «немає за що жити»Екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров живе у величезному будинку на московській Рубльовці, оформленому на дружину.

«Формально, це його власність, джерело доходу. Якщо він, припустимо, з якоїсь причини має перераховувати з доходу певну суму на компенсацію завданих збитків – це інша річ. Але принаймні, пенсія не може бути просто скасована», - пояснює Кухта.

Водночас експерт «Реанімаційного пакету реформ» із питань пенсійного забезпечення Володимир Щербина також вважає, що суд виніс цілком правомірне рішення.

«Єдиний момент у тому, що поки не буде рішення апеляційного суду, це перноситься», – додав він.

Відомо, що виплата пенсій, яка становила 17 200 гривень на місяць, була заморожена ще на початку 2015 року.

Як повідомляється, Пенсійним фонд уже подав апеляцію до Київського апеляційного суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: