У Ріо-де-Жанейро стартували Паралімпійські ігри-2016

Читать на русском
На стадіоні Маракана в Ріо-де-Жанейро почалися літні Паралімпійські ігри-2016. Вони триватимуть 11 днів – із 7 до 18 вересня.

У бразильському Ріо-де-Жанейро на стадіоні «Маракана» офіційно стартували літні Паралімпійські ігри-2016, які триватимуть із 7 до 18 вересня.

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

За 11 днів на Іграх розіграють 528 комплектів медалей у 22 видах спорту. В змаганнях візьмуть участь понад 4 тисячі спортсменів майже зі 160 країн.

Як відомо, серед учасників немає збірної Росії, яка була відсторонена від участі в Паралімпіаді через допінговий скандал. Після рішення про відсторонення білоруська делегація пообіцяла пронести російський прапор на церемонії відкриття. Однак, як повідомляли російські ЗМІ, МПК прямо заборонив білорусам це робити, заявивши, що така поведінка буде розцінена як політичний жест.

Незважаючи на заборону, один зі спортсменів збірної Білорусі все ж вийшов із російським прапором. В МПК заявили, що вже розслідують цей інцидент.

Нагадаємо, від України на Іграх виступлять 172 спортсмени, які візьмуть участь у 14 видах спорту: веслуванні, сидячому волейболі, дзюдо, легкій атлетиці, настільному тенісі, пауерліфтінгу, плаванні, кульовій стрільбі, стрільбі з лука, фехтуванні на візках, футболі серед спортсменів із наслідками ДЦП, велоспорті, параканое, голболі.

Українська збірна – одна з найсильніших у світі. У Пекіні та Лондоні вона стала четвертою в загальному заліку, завоювавши відповідно 24 і 32 золотих медалі.

Нагадаємо, міністр молоді та спорту Ігор Жданов обіцяє призерам Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро по $40 тис. за «золото», $26 тис. – за «срібло» і $18 тис. – за «бронзу».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: