У Росії порушили ще одну кримінальну справу проти Полторака та Муженка

Читать на русском
Слідчий комітет РФ завів ще одну кримінальну справу, фігурантами якої стали голова Міноборони України Степан Полторак і начальник Генштабу Віктор Муженко. Їм інкримінують геноцид російськомовного населення на Донбасі.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив ще одну кримінальну справу проти міністра оборони України Степана Полторака та глави Генштабу Віктора Муженка.

Про повідомляється на офіційному сайті відомства, передає «Слово і Діло».

Зокрема, зазначається, що кримінальна справа відкрита за фактом геноциду національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх, які проживають на території самопроголошеної Донецької народної республіки».

«Фігурантами цієї справи є як колишні, так і чинні посадові особи Міністерства оборони та Національної гвардії України. В їх числі міністр оборони Степан Полторак, начальник Генерального штабу Міністерства оборони України Віктор Муженко, колишній командир Сухопутних військ Анатолій Пушняков, чинний командир Сухопутних військ Сергій Попко, командвач Національною гвардією Юрій Аллеров», – йдеться в заяві.

У Слідчому комітеті РФ стверджують, що із січня до серпня 2016 року всі зазначені особи віддавали «злочинні накази підлеглим із числа військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України на застосування важких видів озброєння, що має високі вражаючі властивості, для знищення об'єктів цивільної інфраструктури, населених пунктів самопроголошеної Донецької народної республіки, а також повного або часткового знищення національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх».

Полторак візьме участь у конференції ООН у БританіїМіністр оборони України здійснить робочу поїздку в Лондон, де відвідає конференцію стратегічного рівня ООН, на якій обговорять питання стратегічного рівня діяльності Організації з підтримання миру.

За даними відомства, нібито в результаті зазначених дій загинуло не менше 9 осіб, поранено не менше 110 людей, в тому числі 9 неповнолітніх, частково й повністю зруйновано не менше 279 житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Зараз, відзначають в СК РФ, проводяться слідчі дії та оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєного злочину.

Раніше, 24 серпня повідомлялося, що Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти міністра оборони України Степана Полторака та начальника Генерального штабу Міністерства оборони Віктора Муженка.

Нагадаємо, 1 вересня Печерський районний суд Києва дозволив затримати міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: