Азаров через суд повертає собі пенсію в Україні

Читать на русском
Подільський районний суд не ухвалював рішень щодо поновлення пенсії Миколі Азарову, а лише зобов'язав Пенсійний фонд розглянути заяву Азарова та ухвалити рішення про те, чи варто виплачувати йому пенсію.

Подільський районний суд Києва стверджує, що не повертав пенсію екс-прем'єр-міністру Миколі Азарову.

Про це йдеться в повідомленні суду, передає «Слово і Діло».

«У провадженні Подільського районного суду Києва дійсно перебувала адміністративна справа за позовом Азарова Н. Я. до Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду в Києві про визнання дій відповідача неправомірними. Суть спору зводилася до того, наскільки правомірно територіальний орган Пенсійного фонду України відмовився брати до розгляду заяву представника Азарова Н. Я. про продовження останньому виплати пенсії», – йдеться в повідомленні.

Тобто, як пояснили в суді, йшлося про розгляд або нерозгляд заяви Азарова, а не про повернення йому пенсії. Своїм рішенням Подільський райсуд лише зобов'язав Пенсійний фонд розглянути заяву Азарова та ухвалити рішення про те, чи варто виплачувати йому пенсію.

Пенсійне питання: що обіцяв зробити новий урядНовий уряд планує нарешті запустити пенсійну реформу та хоча б якось збільшити мінімальну пенсію.

«При цьому зазначаємо, що судом не вирішувалося питання поновити виплату пенсії позивачу. Вирішення питання про наявність або відсутність підстав для поновлення виплати пенсії Азарову М. Я. належить до виключної компетенції Пенсійного фонду України», – йдеться в заяві.

Своєю чергою, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко написав на своїй сторінці в Facebook, що у відсканованому рішенні суду таких слів не було.

«За всієї поваги до судової гілки: прес-реліз і рішення суду– це все ж таки дві різні речі», – заявив Розенко.

Відзначимо, що зараз постанова Подільського районного суду Києва від 22 липня 2016 року оскаржена відповідачем, а провадження перебуває в Київському апеляційному адміністративному суді, який перевірить законність оскаржуваного рішення.

Раніше повідомлялося, що Подільський районний суд міста Києва зобов'язав об'єднане Центральне управління Пенсійного фонду вирішити питання відновлення пенсійних виплат колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр Павло Розенко на своїй сторінці в Facebook написав, що Подільський районний суд Києва нібито зобов'язав Пенсійний фонд відновити нарахування та виплату пенсії Миколі Азарову.

Раніше Розенко повідомляв, що пенсії вищим посадовим особам режиму Януковича не нараховуватимуться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: