Лондонський суд розгляне позов щодо «кредиту Януковича» в січні

Читать на русском
Розгляд справи за позовом Росії до України щодо боргу в 3 мільярда доларів відбудеться у Високому суді Лондона 17-20 січня
Фото з відкритих джерел

Розгляд справи за позовом Росії до України щодо боргу в 3 мільярда доларів відбудеться у Високому суді Лондона 17-20 січня.

Про це російському агентству ТАСС розповів заступник міністра фінансів Росії Сергій Сторчак, повідомляє «Слово і Діло».

«Суд призначено на 17-20 січня. Три дні суд буде йти», – наголосив він.

Зазначимо, Україна отримала від РФ кредит в 3 млрд дол при президенті Вікторі Януковичі в грудні 2013-го. В обмін на відмову від Асоціації з Євросоюзом президент РФ Володимир Путін обіцяв Януковичу 15 млрд дол., але через Євромайдан видав тільки 3 млрд дол.

Янукович і його оточення розікрали 200 мільярдів гривень – ДержфінмоніторингЕкс-президент Віктор Янукович і його оточення, можливо, причетні до розкрадання майже 200 млрд грн державних коштів. Про це йдеться в звіті Державної служби фінансового моніторингу України.

1 січня Росія оголосила, що Україна не здійснила платіж у загальній сумі 3,075 млрд дол., і таким чином увійшла в стан дефолту.

Російська влада звернулася до компанії The Law Debenture Corporation plc і почала процедури, необхідні для подачі позову до англійського суду. Крім того, за кожен день прострочення Україні нараховують штраф 683 тис. дол. в день.

Нагадаємо, що раніше нардеп Віктор Пинзеник заявив, що український уряд не брав на себе жодних кредиторських зобов'язань перед Росією на 3 млрд дол, виданих за Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: