Зі Львова до Чернівців можна буде дістатися за 2,5 години – Омелян

Читать на русском
Швидкісні регіональні електропоїзди долатимуть відстань від Львова до Івано-Франківська не менш ніж за 1 годиу 10 хвилин, а від Львова до Чернівців – за 2 години 20 хвилин.
Поїзд на дизельній тязі ДПКр-2 (КВЗ)

Міністерство інфраструктури електрифікує гілку Львів–Івано-Франківськ–Чернівці, що дозволить скоротити час проїзду відрізком Львів-Чернівці до 2 годин 20 хвилин.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає «Слово і Діло».

«Обговоримо разом із СЕО УЗ можливість почати роботи з електрифікації та модернізації залізничної лінії Львів–Івано-Франківськ–Чернівці для створення першої в Україні системи швидкісного регіонального залізничного сполучення європейського зразка», – пише він.

За його словами, швидкісні регіональні електропоїзди мають долати відстань від Львова до Івано-Франківська не менш ніж за 1 годину 10 хвилин, а від Львова до Чернівців – за 2 години 20 хвилин.

Омелян висловив упевненість, що реалізація проекту сполучення Буковини та Прикарпаття з іншими регіонами країни дозволить не лише забезпечити можливість для жителів регіону безперешкодно їздити в інші частини країни, але й заново відкрити туристичний потенціал Західної України.

Україна головуватиме в євразійському транспортному коридоріУкраїна перебрала на себе головування в ТРАСЕКА – транспортному коридорі Європа-Кавказ-Азія.

«Стимулювати залучення сюди інвестицій. Своєю чергою, це призведе не лише до появи нових робочих місць у регіоні, а й до зростання рівня добробуту його жителів», – додав міністр.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року на маршруті Львів–Івано-Франківськ–Чернівці запрацював сучасний регіональний поїзд вітчизняного виробництва Крюківського вагонобудівного заводу.

Як повідомлялося раніше, «Укрзалізниця» запустить швидкісний поїзд класу «Інтерсіті» з Києва до Херсона.

У планах нового керівника «Укрзалізниці» Войцеха Бальчуна стоять грандіозні перспективи щодо економії бюджетних коштів у розмірі 7 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: