Ринок автострахування: як правильно обрати автоцивілку

Читать на русском

Ціна стандартного автомобільного страхового полісу в Україні, залежно від компанії та особливостей страхування, коливається в межах 380-960 грн. Як відомо, вона залежить від таких чинників, як термін договору, тип і об’єм двигуна авто, сфера використання транспортного засобу, місце його реєстрації, стаж водія, наявність у нього страхових випадків і таке інше.

Найдешевший поліс можна придбати у СК «Мега-гарант», найдорожчий – в СК «Колоннейд Україна». Щодо рівня страхових виплат, то тут найбільші середні суми в перерахунку на одну людину за один страховий випадок мають «Українська охоронно-страхова компанія» (близько 28,6 тис. грн), «Мотор-Гарант» (24,4 тис. грн), «Європейський страховий союз» (19,7 тис. грн).

При цьому, саме «Українська охоронно-страхова компанія» наразі є антилідером за строком виплати компенсацій – в середньому 516 днів з моменту ДТП. Найшвидше ж виплачують кошти за полісом у «Саламандра-Україна», «АСКО-Донбас Північний», «ПЗУ Україна» (55, 58 та 63 дня після ДТП відповідно).

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» аналізувало найпоширеніші причини дорожньо-транспортних пригод в Україні та покарання, передбачені за них. Крім того, як відомо, з 1 серпня в Україні знижений акциз на вживані автомобілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: