Соболєв: імовірність скасування недоторканності в цьому парламенті дорівнює нулю

Читать на русском

Важливіше забезпечити незалежність Антикорупційного бюро та створити антикорупційний суд.

Таку думку висловив народний депутат Єгор Соболєв у коментарі «Слову і Ділу», аналізуючи ймовірність ухвалення законопроекту про зняття депутатської недоторканності на цій сесії.

«Ми будемо про це говорити, але, якщо чесно, шансів у цього парламенту 0,0%. Для цього рішення потрібно 300 голосів, яких не назбирається. Я думаю, що важливіше забезпечити незалежність Антикорупційного бюро, створити антикорупційний суд, і тоді всі – і народні депутати, і судді – підуть етапом. Ми вже бачимо, що Бюро ініціювало арешт одного народного депутата, одного провідного судді, прокурора – недоторканних для них немає», – пояснює Соболєв.

Соболев: вероятность снятия неприкосновенности в этом парламенте равна нулюSlovoiDilo

Про те, що зняття недоторканності зараз не на часі, говорить і позафракційний депутат Сергій Тарута.

«Я не думаю, що до цього дійде, це не першочергове питання. Першочергове – це покращити економічне становище нашої країни, а зараз ми повністю «на голці» МВФ. Ми сьогодні під зовнішнім тиском ухвалюємо якісь рішення, які не потрібні Україні», – заявив нардеп.

Тарута: снятие неприкосновенности не является первоочередным вопросомSlovoiDilo

А ось «радикал» Ігор Мосійчук, з якого вже знімали недоторканність, переконаний, що в частині притягнення до кримінальної відповідальності недоторканність має бути знята абсолютно з усіх.

«Я не виключаю, що розглядати законопроект будуть, але, чесно кажучи, не бачу перспектив. Моя власна позиція: в частині притягнення до кримінальної відповідальності недоторканність має бути знята абсолютно з усіх для того, щоб дати доступ до правосуддя, до всіх категорій. Щодо затримання та арешту, то це інше питання, але якщо буде доступ до правосуддя, може бути обраний запобіжний захід, не пов’язаний з арештом, і це не дасть можливості втекти, зникнути, як, наприклад, судді Чаусу», – зазначив Мосійчук.

Мосийчук рассказал, как относится к снятию депутатской неприкосновенностиSlovoiDilo

Нагадаємо, майже всі політичні сили перед виборами обіцяли проголосувати за зняття депутатської недоторканності. Сам законопроект Адміністрація Президента передала як «невідкладний» на розгляд Верховної ради ще в січні 2015 року. «Слово і Діло» зафіксувало обіцянки Оксани Сироїд за підтримки «Самопомочі» та Дениса Силантьєва за підтримки «Радикальної партії» про те, що вони проголосують за зняття недоторканності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: