«Антитрухановський майдан»: чи зможуть добитися відставки мера Одеси?

Читать на русском
Василь Яблонськийполітолог

Питання відставки мера Одеси виникло вже дуже давно.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Василь Яблонський, аналізуючи ситуацію з можливістю відставки мера Одеси Геннадія Труханова.

«Очевидно, це комусь вигідно, якщо справа не рухається, але з іншого боку, якщо чутки про російське громадянство не підтвердяться й це так і залишиться чиїмись побажаннями чи чутками, то справа не має перспективи вирішення», – зауважив він.

До того ж, додав політолог, питання подвійного громадянства не врегульоване.

Як мер Одеси Геннадій Труханов виконував свої програмні обіцянки«Слово і Діло» в рамках спецпроекта «ОБРАНІ» вирішило показати, які з програмних обіцянок міського голови Одеси Геннадія Труханова були втілені в життя, а які так і залишились на папері.

«Так, з одного боку, є заборона, з іншого – багато хто, і всім про це відомо, має навіть і не по два паспорти, оскільки це не заборонено законодавством інших країн», – підкреслив експерт.

На його переконання, навіть за умови, що Труханов дійсно має подвійне громадянство, вирішити питання його відставки через це неможливо.

«Потрібно, щоб співпали інтереси багатьох гравців, щоб були серйозні докази», – наголосив політолог.

Щодо заборони та силових методів для розгону зібрань, то це має вирішуватися через суд, вважає Яблонський.

Одеський політолог Ярослав Католик раніше зауважив, що Труханов має сумнівні досягнення на посаді мера.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси

«Відсутність співпраці з громадськістю, дієвого контролю за будівельними роботами в місті та заходів щодо повернення майна, яке досить суперечливо було виведено з власності міської громади, – ось чим запам'ятався одеситам Геннадій Труханов», – повідомив він у коментарі «Слову і Ділу».

Нагадаємо, 1 вересня в Одесі було знесено наметове містечко «антитрухановського майдану», учасники якого вимагали відставки мера, звинувачуючи його в наявності російського громадянства та зв'язках із бізнес-групами РФ.

Як відомо, в БПП почали збір підписів за проведення позачергових виборів мера Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: