Заступника глави «Запоріжжяобленерго» затримали за хабар

Читать на русском
У Запоріжжі затримали заступника глави місцевого обленерго та одного з колишніх працівників компанії. Вони підозрюються у вимаганні хабара в розмірі 250 тисяч гривень.

У Запоріжжі затримали заступника голови місцевого обленерго та одного з колишніх працівників компанії.

Про це повідомляють у прес-службі департаменту захисту економіки Національної поліції України, передає «Слово і Діло».

«Співробітники Управління захисту економіки спільно з обласною прокуратурою затримали одного із заступників директора обленерго та його поплічника, які вимагали від підприємців гроші за узгодження технічних умов, проектної документації з подальшим укладанням договорів із підключенню до мережі електропостачання будівель, що використовуються з комерційною метою суб'єктами господарювання», – йдеться в повідомленні.

За фактом вимагання порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України.

Як повідомляють правоохоронці, хабар чиновники отримували частинами. Під час отримання останньої частини грошей у розмірі 200 тисяч гривень хабарники були затримані оперативниками УЗЕ, слідчими обласної поліції та представниками обласної прокуратури.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років, із конфіскацією майна.

На сайті «Запоріжжяобленерго» зазначений лише один заступник директора – Лісняк Юрій Михайлович.

Нагадаємо, колишній виконувач обов'язків генерального директора «Запоріжжяобленерго» Ігор Корніленков перебуває в розшуку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: