В Умань приїдуть близько 30 тисяч паломників-хасидів

Читать на русском
В Умань із нагоди святкування єврейського нового року прибудуть хасиди з Ізраїля та Польщі. В зв'язку з цим у місті запровадили посилені заходи безпеки.

З нагоди святкування іудейського нового року Рош Гашана в Україну приїдуть 30 тисяч паломників.

Вони перебуватимуть в Умані (Черкаська область) з 27 вересня до 7 жовтня, а саме свято Рош Гашана цього року припадає на 3-4 жовтня, повідомляє ZN.ua, передає «Слово і Діло».

У зв'язку з цим у місті запроваджуються посилені заходи безпеки. Забезпечувати правопорядок будуть 450 співробітників Нацполіції – патрульні, спецпідрозділи, оперативні служби.

«Підготовка до свята проходитиме в кілька етапів. Правопорядок у місті, починаючи зі святкування дня міста, будуть забезпечувати 450 працівників Нацполіції – вибухотехніки, патрульні, спецпідрозділи та оперативні служби, а також військовослужбовці Нацгвардії. Додатковим резервом безпеки будуть підрозділи поліції в найближчих обласних центрах. Проводиться постійний моніторинг – інформації про провокації немає», – повідомив заступник глави Національної поліції України Олександр Фацевич.

Антон ЯценкоНародний депутат України
Яценко пообіцяв забезпечити прийняття закону про особливості святкування Рош Ха-ШанаСказано 9 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Крім того, приїдуть 15 поліцейських з Ізраїлю. Також будуть чергувати 90 співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій. Прикордонна служба повідомляє, що хасидів прийматимуть в Україні в аеропортах Одеси, Києва, Вінниці.

Зазначимо, що Умань є місцем паломництва, оскільки в цьому місті похований духовний наставник хасидів – рабин Нахман.

Раніше повідомлялося, що голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, посол Ізраїлю в Україні Еліав Білоцерківський і представники поліції 6 вересня провели зустріч, присвячену погодженням усіх заходів щодо гарантування безпеки брацлавських хасидів під час перебування в Україні.

Нагадаємо, Арсен Аваков обіцяв, що не допустить провокацій під час хресної ходи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: