Корчак назвала кількість поданих е-декларацій

Читать на русском
У Національному агентстві з питань запобігання корупції розповіли, як проходить подача е-декларацій.
Наталія Корчак

Станом на 6 вересня в системі електронного декларування зареєстровано 816 користувачів та представлено 118 декларацій.

Про це в Facebook написала керівник Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, повідомляє «Слово і Діло».

«Станом на вечір 6 вересня в системі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зареєстровано 816 користувачів та подано 118 декларацій», – розповіла вона.

За її словами, ця статистика вказує на те, що випадки виникнення помилок є рідкістю, а велика їх частина викликана виключно помилками самих користувачів. Очільниця НАЗК також заявила, що система вимагає деяких технічних коректив, але це не заважає їй працювати.

«Дійсно, наразі необхідні певні уточнення в частині кількості поданих декларацій. Адже сьогодні до Реєстру подається 4 типи декларацій: щорічна, перед звільненням, уточнююча, кандидата на посаду. І уточнюючі декларації, і декларації кандидата на посаду можуть подаватися в різній кількості залежно від того, як часто особа бере учать у конкурсах, змінює фінансове становище», – додала вона.

Крім того, Корчак заявила, що в разі допуску помилок декларантами система їх не прийме, але водночас може зберегти чорновий варіант декларації.

Нагадаємо, раніше глава НАЗК заявила, що подані з 15 серпня до 1 вересня декларації найближчим часом буде видно на сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: