Мінсоцполітики можуть позбавити 53 мільярдів гривень на соцвиплати

Читать на русском
Мінсоцполітики зобов'язане подати бюджетний запит на фінансування всіх державних програм, передбачених чинним законодавством України.

Різниця між фінансуванням усіх державних програм Міністерства соціальної політики та засобами, які в підсумку планує виділити Міністерство фінансів, становить 53 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

«Якщо взяти різницю між коштами, які виділені Мінфіном Мінсоцполітики на виконання державних програм, і реальною потребою, то різниця становить близько 53 мільярдів гривень. Причому ця різниця виникла не сьогодні – такий розрив існував завжди», – зазначив глава відомства Андрій Рева.

За його словами, він зобов'язаний подати бюджетний запит на фінансування всіх державних програм, передбачених чинним законодавством України.

«Незважаючи на суму, встановлену йому Мінфіном на наступний рік, Мінсоцполітики зобов'язане повідомити Кабінету міністрів про реальну потребу в коштах шляхом направлення бюджетного запиту, за яким послідує складний процес його узгодження», – додав міністр.

Як повідомлялося раніше, Міністерство соціальної політики України планувало підвищення мінімальної заробітної плати в липні цього року в 1,5 раза.

Нагадаємо, раніше глава Державної казначейської служби Тетяна Слюз заявила, що одним із варіантів вирішення ситуації з мільярдною заборгованістю Пенсійного фонду може стати реструктуризація боргу перед Держказначейством. За її словами, на 1 серпня заборгованість ПФ становила 48 мільярдів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: