Мінфін у 1,5 раза збільшить фінансування лікування тяжкохворих

Читать на русском
МОЗ вдалося закупити препарати для лікування онкологічних захворювань приблизно на 45 відсотків дешевше, ніж минулого року.
Олександр Данилюк і Уляна Супрун

Міністерство фінансів України планує збільшити фінансування програм лікування тяжкохворих у 1,5 раза й уперше за 25 років забезпечити їх ліками повною мірою.

Про це йшлося на зустрічі міністра фінансів Олександра Данилюка, міністра охорони здоров'я Уляни Супрун і представників громадської організації «Пацієнти України», повідомляють у прес-службі Мінфіну, передає «Слово і Діло».

«Мінфін планує в 1,5 раза збільшити фінансування програм для лікування українців, які страждають на онкологічні захворювання, ВІЛ/СНІД, вірусні гепатити, цукровий діабет та інші тяжкі захворювання», – йдеться в повідомленні відомства.

Гройсман обіцяє знизити ціни на медикаментиСказано 22 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Як повідомляється, Мінфін і МОЗ зараз перебувають у стадії пошуку ресурсу.

Також МОЗ уже вдалося закупити препарати для лікування онкологічних захворювань приблизно на 45% дешевше, ніж минулого року. Тобто на ту ж суму було закуплено набагато більше ліків.

Нагадаємо, 20 квітня Кабінет міністрів України ухвалив постанову про дерегуляцію та демонополізацію фармацевтичного ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: