У Лисичанську затримали бойовиків, які готували теракти – СБУ

Читать на русском
У Лисичанську Луганської області попереджено серію зухвалих терористичних актів за завданням агента спецслужб РФ.

У Лисичанську Луганської області попереджено серію зухвалих терористичних актів.

Як повідомляють у Службі безпеки України, теракти готувалися «за завданням агента спецслужб РФ», передає «Слово і Діло».

«Двоє мешканців Привілля планували здійснити в Лисичанську терористичні атаки на кількох об'єктах, зокрема, підірвати пам'ятний знак українським військовим, які загинули під час визволенні міста в 2014 році, а також приміщення місцевого військового комісаріату. Крім того, вони планували теракти проти місцевих проукраїнських активістів», – повідомляють в СБУ.

«Злочинні дії координував колишній бойовик, агент спецслужб РФ, який наразі перебуває в Росії й, за інформацією СБУ, вже виступав організатором терактів на території Луганської області», – йдеться в повідомленні.

  За даними СБУ, зловмисники ретельно готували злочин і підбирали об'єкти посягань. Теракти планували приурочити до святкування в Лисичанську Дня міста.

«Вибухи, на їхню думку, повинні були викликати значний суспільний резонанс», – інформує відомство.   «3 вересня оперативники спецслужби затримали терористів під час закладення вибухового пристрою під пам'ятний знак українським воїнам. Поруч із цим об'єктом розташований блокпост і проходить автомобільний шлях з інтенсивним рухом пасажирського та вантажного транспорту», – заявляють у СБУ.   Порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Затриманим повідомлено про підозру. Ведуться слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: