Нові умови ОБСЄ: чи буде мир на Донбасі за іншими правилами?

Читать на русском
Антон Кучухідзеполітолог - міжнародник

Кардинально нічого нового для Донбасу чекати не доводиться.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог-міжнародник Антон Кучухідзе, аналізуючи інформацію про те, що ОБСЄ готує новий документ про перемир'я на Донбасі, та анонсовану зустріч «нормандської четвірки» найближчим часом.

«Навіть якщо буде якийсь новий документ, то він відображатиме принципи, прописані в Мінських домовленостях, які мають обов'язкову юридичну силу, тому що це резолюція Радбезу ООН. По-друге, всі світові лідери підтримують імплементацію «Мінська», – пояснює Кучухідзе.

Як зазначив експерт, можуть з'являтись якісь технічні моменти, але вони відповідатимуть букві Мінських домовленостей.

«Принципи залишаться тими ж. Акцент на питаннях безпеки, децентралізації та спеціальному статусі для окремих районів Донецької та Луганської області, ухваленні законодавства щодо проведення місцевих виборів на непідконтрольних територіях», – додав він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Щодо зустрічі «нормандського формату», то, на його думку, скоріш за все, вона відбудеться.

«Крім заяв МЗС Німеччини, вже був сигнал від Олланда. З огляду на позицію РФ, яка вже готова до переговорів з учасниками «нормандського формату», скоріш за все, зриву анонсованої зустрічі не буде», – проаналізував Антон Кчухідзе.

Як повідомляється, за словами глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, новий документ ОБСЄ може бути завершений найближчим часом.

Нагадаємо, минулого тижня Штайнмаєр заявив, що Захід має план на випадок нового вторгнення РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: