Податківці припинили незаконне вивезення лісу на Закарпатті

Читать на русском
Посадові особи підприємства Ужгородського району вносили завідомо неправдиві відомості до товарно-супровідних документів на експорт деревини за класифікацією товару.

Підрозділ по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, головне управління Державної фіскальної служби в Закарпатській області встановило порушення законодавства щодо тимчасової заборони експорту необроблених лісоматеріалів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДФС.

«В результаті дій підприємців було незаконно експортовано 11,3 тис. куб. м деревини на суму понад 10 мільйонів гривень», – пояснили в ДФС.

Схема контрабанди полягає в тому, що посадові особи підприємства Ужгородського району вносили завідомо неправдиві відомості до товарно-супровідних документів на експорт деревини по класифікації товару.

За вказаними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про скоєння кримінального злочину за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – уточнили в ДФС.

Нагадаємо, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль пообіцяв найближчим часом створити спеціальні групи для звірювання документів щодо руху товарів через кордон.

Раніше член фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» Віктор Галасюк запевнив, що «Радикальна партія» не дозволить скасувати мораторій на експорт лісу-кругляка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: