Комітет ВР одноголосно підтримав арешт судді-втікача Чауса

Читать на русском
Комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя дав згоду на затримання та арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса.
Микола ЧаусФОТО: УНІАН

Комітет Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя дав згоду на затримання та арешт судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого підозрюють у корупції.

Про це повідомляє «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

«18 із 18 присутніх – за, проти – нуль, утрималися – нуль. Рішення ухвалено», – повідомив глава комітету Руслан Князевич.

Чаус на засідання комітету Верховної Ради не прийшов, однак відправив туди свого адвоката.

«Судді було повідомлено в п'ятницю про те, що відбудеться засідання комітету, однак сьогодні прийшла відповідь із суду про те, що фізично йому не вдалося передати відповідне повідомлення, тому він, я так розумію, відсутній саме з цієї причини», – зазначив Князевич.

Нагадаємо, за словами керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, суддя втік на територію окупованого Криму. Силовики не могли затримати корупціонера, оскільки він має суддівський імунітет.

Відомо, що 9 серпня Національне антикорупційне бюро України викрило суддю Дніпровського райсуду на отриманні хабара в розмірі 150 тис. доларів. Судді загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 12 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: