В «БПП» та «НФ» прокоментували ймовірність ухвалення закону про спецконфіскацію

Читать на русском
Народні депутати прокоментували імовірність ухвалення закону про спецконфіскацію майна чиновників часів Віктора Януковича.
Сергій БерезенкоФото: "УНІАН"

«Блок Петра Порошенка» підтримає закон про спецконфіскацію, лише якщо до нього будуть внесені зміни, завдяки яким його виконання не можна буде оскаржити в суді.

Про це кореспонденту «Слова і Діла» розповів депутат від пропрезидентської фракції Сергій Березенко.

«Якщо там буде все відкориговане й там буде визначене питання лише активів Януковича й коштів, а там ідеться про облігації, тоді – безумовно. Якщо це буде потім скасовано судом чи зверненням до Конституційного суду як порушення конституційних прав громадян, то нелогічно ухвалювати закони, за які потім нести відповідальність. Новий закон буде проголосований і підтриманий», – відзначив Березенко.

Водночас його колега з «Народного фронту» Сергій Пашинський розкритикував таку позицію. «Дивує позиція так званих «єврооптимістів», «Самопомочі», які йшли до парламенту під гаслами боротьби з корупцією, а насправді покривають Януковича та його оточення», – заявив депутат.

Нагадаємо, сьогодні розпочалася п’ята сесія Верховної Ради VIII скликання. Закон про спецконфіскацію є одним із першочергових, які депутати мають розглянути, принаймні це випливає з їхніх обіцянок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: