В Україні створено безпілотний автомобіль на базі КрАЗ «Спартан»

Читать на русском
Спартан буде оснащений тепловізором з системою автоматичної цілевказівки і захоплення, відеокамерою переднього, заднього і бічного огляду, переднім і заднім радаром для визначення перешкод, далекомір, і ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів.

Інжинірингова компанія ТОВ «Інфоком Лтд» (Запоріжжя) представить власну технологію безпілотного управління авто Pilotdrive на базі бронеавтомобіля КрАЗ «Спартан».

Демонстрація відбудеться в Києві з 11 по 14 жовтня на XIII Міжнародній виставці «Зброя та безпека 2016», повідомляє портал «Слово і Діло» з посиланням на компанію-розробника.

«Автомобіль буде оснащений комплексом спеціальних датчиків. Серед них тепловізор з системою автоматичної цілевказівки і захоплення, а також відеокамерами переднього, заднього і бічного огляду», – йдеться в повідомленні.

Машина також отримає передній і задній радари для визначення перешкод, далекомір, і ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів.

Закупівлі Міноборони за 2015 рік: скільки озброєння і техніки отримали ЗСУ?«Слово і Діло» вирішило розібратися, які види військової техніки й озброєння закупило Міністерство оборони України та скільки витратило на це коштів.

Зв'язок з автомобілем здійснюється по цифровому радіоканалу передачі даних WiFi/Wimax, радіус зв'язку до 10 км. Додатково безпілотний автомобіль оснащується програмно-апаратним комплексом «SmartDrive» і навчанням в реальному режимі часу «Teach-inDrive». У режимі «Teach-inDrive» система запам'ятовує заданий маршрут. У базу заносяться координати проходження, одержувані за сигналом GPS через супутник.

Компанія нагадує, що свій перший безпілотний автомобіль був продемонстрований ще півтора роки тому в Житомирському військовому інституті ім. С.П. Корольова. Прототип був розроблений на базі ЗАЗ Lanos. Після цього технологію автономного управління Pilotdrive допрацювали для застосування на бронеавтомобілі.

Нагадаємо, що з 2014 до 2016 року Збройні сили України отримали 1995 одиниць озброєнь і військової техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: