ООН та СОТ розроблять для України Національну експортну стратегію

Читать на русском
Розробка Національної експортної стратегії передбачає конкретні дії для посилення конкурентоспроможності України, створення нових робочих місць, зростання прибутку.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі залучило до підготовки дорожньої карти International Trade Center, спільне агентство ООН і СОТ.

International Trade Center має унікальний досвід сприяння розробці національних експортних стратегій для більш ніж 50 країн світу, повідомляють у прес-службі відомства, передає «Слово і Діло».

«Такий план передбачає конкретні дії для посилення конкурентоспроможності України, створення нових робочих місць, зростання прибутку та стимулювання соціально-економічного розвитку нашої країни. Два дні Першої національної консультації – це унікальний «мозковий штурм» понад 100 експертів, які дозволять створити збалансований документ», – зазначив віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку Степан Кубів.

Нагадаємо, вчора та сьогодні в Києві зібралося понад 100 експертів (представники влади, бізнесу та громадськості), щоб почати роботу над дорожньою картою. Ця стратегічна сесія проходить два дні під головуванням Степана Кубіва та Наталії Микольської.

Дорожня карта – це документ, який вказуватиме основні напрямки та механізми розвитку торгівлі України. Як елемент Національної експортної стратегії він міститиме конкретні дії для посилення конкурентоспроможності нашої держави на зовнішніх ринках.

Раніше повідомлялося, що в МЕРТ оцінили зростання валового внутрішнього продукту країни за сім місяців у 0,7%.

Також МЕРТ ставить завдання збільшити експорт із південних областей України продукції з доданою вартістю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: