Ситуація з «Інтером»: хто стоїть за підпалом телеканалу? Експерт

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Аваков має піти хоча б на час розслідування ситуації.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, аналізуючи ситуацію з підпалом телеканалу «Інтер».

«Підпал телеканалу в першу чергу пов'язаний із тими заявами радикальних політиків і громадських діячів, які ми чуємо останні два роки. Зокрема, були й заяви Авакова про те, що СБУ необхідно зайнятися телеканалом. Таких повідомлень було безліч», – підкреслив експерт.

«Те, що «Інтер» сам причетний до цього підпалу, – дурість. Що від цього телеканал отримує? Абсолютно нічого. Тому потрібно хоча б із цього виходити», – вважає Биков.

Аваков звинуватив канал «Інтер» в прокремлівській пропагандіМіністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив телеканал «Інтер» в інформаційній кампанії, яка грає на руку Москві.

Україна, зазначив він, знову стає державою, в якій відбуваються безпрецедентні злочини.

«Найголовніша помилка, яка вже була здійснена співробітниками правоохоронних органів, – те, що порушено кримінальну справу за статтею «хуліганство та навмисне псування, знищення майна». Не було порушено справи за статтею «перешкоджання законній журналістській діяльності». Хоча це основна стаття, яка має бути в цій ситуації», – пояснює політичний експерт.

На його думку, Аваков є одним із тих, хто прямо підбурював до протиправних дій, і хоча б на час розслідування він має піти з посади міністра.

«У будь-якій цивілізованій європейській державі в разі такого злочину щодо вільного ЗМІ міністр внутрішніх справ іде з посади», – проаналізував ситуацію Сергій Биков.

Нагадаємо, 4 вересня в Києві 15 невідомих у балаклавах спробували захопити й підпалити студію телеканалу «Інтер». Підпал проходив під гаслом «Інтер – агенти Кремля».

У МВС не виключають, що до організації підпалу можуть бути причетні самі працівники «Інтера».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: