Порошенко зробив заяву в зв'язку з підпалом «Інтера»

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко провів нараду з представниками правоохоронних органів і дав їм доручення.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко має взяти розслідування подій, що відбулися на телеканалі «Інтер» 4 вересня, під особистий контроль.

Про це на нараді з керівниками силових відомств заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Я доручив генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, тому що залишається багато питань», – зазначив він.

Також Президент попросив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова докласти максимальних зусиль для того, щоб навести порядок на вулицях Києва та загалом в Україні, а також тримати цю ситуацію під контролем.

«Українська влада здатна гарантувати безпеку та порядок на вулицях Києва й усієї України. Не буде в будь-якому разі допущено ескалації насильства. Це є наше принципове завдання і я впевнений, що це буде забезпечено. Просив би, Арсене Борисовичу, взяти це під особисту увагу», – заявив Порошенко.

«Інтер» у вогні: соцмережі відреагували на підпал телеканалуУ соціальних мережах політики й блогери намагаються з'ясувати, хто винен у підпалі телеканалу Інтер.

За його словами, ніхто не має права вриватися до будівлі й підпалювати там щось. Водночас Президент упевнений, що той, хто підпалював «Інтер», не має жодного стосунку до патріотів. Крім того, він зазначив, що правоохоронні органи не мають допустити ескалації насильства.

«Разом із тим, є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб», – сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що представники правоохоронних органів зобов'язані знайти винних у підпалі студії телеканалу «Інтер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: