Україні не варто покладати надії на G20 – експерт

Читать на русском
Поки Україна буде залишатися внутрішньо слабкою й незбалансованою, витягти якісь дивіденди з міжнародних зустрічей буде вкрай складно.

Україні не варто очікувати якихось епохальних рішень щодо агресії Російської Федерації проти нашої країни, оскільки учасники саміту будуть вирішувати питання через призму своїх власних інтересів, а не інтересів України.

Про це говорить політолог і шеф-редактор інтернет-порталу «Хвиля» Юрій Романенко, передає «Слово і Діло».

«На мою думку, нічого екстраординарного чекати не потрібно, тому що всі домовленості між ключовими учасники з приводу України, і не лише з приводу неї, слід розглядати насамперед у розрізі власних інтересів учасників G20», – вважає експерт.

За його словами, до того моменту, поки Україна буде залишатися внутрішньо слабкою та незбалансовано, отримати якісь дивіденди буде вкрай складно. Навіть якщо домовленості будуть укладатися на користь України.

«Нічого принципового не відбудеться, так само, як нічого не відбулося після того, як Україна стала непостійним членом Ради Безпеки ООН, після того, як пройшов саміт НАТО у Варшаві», – додав він.

Меркель та Путін обговорили виконання Мінських угодКанцлер ФРН і президент РФ говорили про ситуацію на сході України, сирійську кризу та гуманітарну ситуацію в Алеппо.

Така ситуація збережеться рівно до того моменту, поки українці не отримають відповіді на чотири питання: хто ми? Чого ми хочемо? Як ми будемо цього досягати, й спираючись на які ресурси?

«Після цього почнеться гра, в результаті якої ми зможемо реалізувати свій інтерес, використовуючи такі саміти, як ті ж зустрічі «великої двадцятки», – говорить Романенко.

Як раніше заявляла Ірина Геращенко, Україна пильно стежить за зустрічами на саміті «великої двадцятки» й чекає сигналу від міжнародної спільноти за підсумками саміту.

Нагадаємо, в кулуарах саміту G20 пройшла зустріч президента Сполучених Штатів Америки Барака Обами та президента Росії Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: