Депозити українців зросли на 7% – НБУ

Читать на русском
У липні найбільше показали зростання строкові вклади населення в гривні – відразу на 1,6 млрд грн із початку року.

Розмір депозитного портфеля фізичних осіб у гривні українських банків в липні зріс на 1,8% – до 191,34 млрд грн, а загалом із початку року – на 12,8 млрд грн або на 7%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію, поширену прес-службою Національного банку.

«З початку року обсяг вкладів населення в національній валюті збільшився на 12,8 млрд грн або на 7%», – інформують в НБУ.

«Відновлення зростання вкладів населення свідчить про поступове повернення довіри громадян України до вітчизняної банківської системи, яка пройшла за останні роки непростий, але необхідний період очищення від схемних і неплатоспроможних банківських установ і вийшла на новий етап – перезавантаження», – цитує прес-служба слова заступника глави НБУ Катерини Рожкової.

У липні найбільше показали зростання строкові вклади населення в гривні – відразу на 1,6 млрд грн з почав року.

«Строкові кошти важливі для банківської системи, їх зростання додає стабільності ліквідності банків і стимулює до відновлення кредитування», – додала Рожкова.

Нагадаємо, за підсумками першої половини 2016 року валютні депозити підприємств у доларовому еквіваленті зросли на 12,6%, населення – на 0,1%.

Як повідомлялося раніше, глава НБУ Валерія Гонтарева вважає, що акціонери комерційних банків мають припинити практику фінансування власного бізнесу за рахунок коштів вкладників депозитів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: