Південмаш готовий передати ЗСУ перші п'ять ракет проекту «Грім-2»

Читать на русском
Оптимальним варіантом структурної побудови підрозділів, оснащених ОТРК Гром, стали би батареї з 2-3 самохідних пускових установок і пересувного командного пункту.

В рамках проекту ОТРК «Грім-2» практично готові п'ять ракет для збройних сил України, три з них споруджують на Придніпровському хімічному заводі (Павлоград) і дві в Дніпрі.

Про це повідомляється в програмі «Особливий погляд», передає «Слово і Діло».

Українські виробники озброєння готові надати в розпорядження ЗСУ п'ять ракет у рамках проекту «Грім-2» – аналога російського ракетного комплексу «Іскандер-М».

На думку фахівців, оптимальним варіантом структурної побудови підрозділів, оснащених ОТРК «Грім», стали б батареї з 2-3 самохідних пускових установок і пересувного командного пункту.

Також відома й вага бойової частини ракети – до 480 кілограм. Цього вистачить для знищення цілей на площі до 10 тис. кв. м (1 гектар), при використанні касетного заряду, або на площі 2-3 гектара звичайним уламково-фугасним зарядом.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що випробування ракетного озброєння українського виробництва відбудеться в 2016 роціСказано 26 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Не потрібно чекати милостині від Заходу у вигляді поставок летальної зброї. Потрібно робити свої ударні системи й не боятися їх застосувати. Є відповідний полігон для вивчення особливостей застосування – окуповані території, цілі – скупчення сил і засобів противника, КП і центри управління», – коментує президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар.

«Грім-2» – високоточна зброя нового покоління, здатна забезпечити створення надійного щита неядерного стримування як для самої України, так і для будь-якої держави. ОТРК «Грім» повинен був бути призначений для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 80 до 500 км.

Як повідомлялося раніше, Королівство Саудівська Аравія та Україна ведуть переговори щодо укладення контракту із закупівлі українських тактичних ракетних комплексів «Грім-2» із залученням фінансів на проектно-конструкторські розробки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: