Розенко пообіцяв збільшити пенсії на 10% з 1 грудня

Читать на русском
Розмір мінімальної пенсії в Україні зросте на 10% з 1 грудня 2016 року. Про це розповів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.
Павло РозенкоФото: kmu.gov.ua

Розмір мінімальної пенсії в Україні зросте на 10% з 1 грудня 2016 року.

Про це в ефірі «5 каналу» розповів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, інформує «Слово і Діло». Він зазначив, що в бюджеті-2016 було передбачено збільшення мінімальної пенсії на 5% з 1 грудня.

«Незважаючи на незадовільний стан соціально-економічної ситуації в Україні, ми прийняли рішення, і Верховна Рада нас в цьому підтримала, зробити підвищення мінімального розміру пенсії на 10%», – розповів Розенко.

Уряд працює над питанням підвищення пенсій і зарплат – ГройсманКабінет міністрів в рамках нинішніх економічних умов знайде можливості для збільшення розміру заробітних плат і пенсій громадян України.

За його словами, зростання пенсійних виплат стосуватиметься приблизно 7 млн пенсіонерів з мінімальними пенсіями.

«Є категорія пенсіонерів, середній розмір пенсії яких коливається в проміжку між 1400 гривень до 3000 гривень. Вони перебувають у досить несправедливій ситуації порівняно з іншими категоріями, для яких відбувалося певне підвищення. Для цих пенсіонерів індексація або перерахунок пенсії не проводився, по меншою мірою, три останні роки», – додав віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що у серпні Розенко заявляв, що Кабінет міністрів планує підвищити середній розмір пенсій у жовтні-листопаді 2016-го.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: