Рада закликала G20 вплинути на Росію

Читать на русском
На сайті Верховної Ради України оприлюднили звернення у якому керівництво парламенту та народні депутати звертаються до світової спільноти з проханням вплинути на Росію.
Фото з відкритих джерел

Керівництво Верховної Ради та народні депутати звернулися до світової спільноти з проханням домогтися звільнення всіх заручників та політв’язнів, яких утримують на окупованих територіях України та в Росії.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті парламенту, інформує «Слово і Діло».

Нардепи просять лідерів країн-учасниць саміту G20 звернути увагу на ситуацію з політв’язнями у Росії, на систематичне порушення прав людини з боку Росії на тимчасово окупованих територіях України, а також на переслідування проукраїнських та кримськотатарських активістів в Криму.

Україна направила повторний запит Росії про екстрадицію Карпюка і КлихаУкраїна повторно надіслала запит про екстрадицію українців і політв'язнів Станіслава Клиха і Миколи Карпюка.

«Сьогодні нам достовірно відомо про 107 полонених, які утримуються на тимчасово окупованих територіях Донбасу, та щонайменше дев’ять політв’язнів, які утримуються на території Російської Федерації. У цьому списку – режисер Олег Сенцов, активісти і патріоти Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Станіслав Клих та інші», – говориться у заяві.

Депутати додали, що також в Криму були затримані десятки українців і кримських татарів. Також наголосили, що досі незаконно утримують заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова в психіатричній лікарні Сімферополя.

Уточнюється, що ці факти є свідченням того, що РФ продовжує порушувати всі норми міжнародного права.

Зазначимо, саміт G20 триватиме у Китаї 4-5 вересня.

Нагадаємо, що у Держдепі закликали Росію звільнити Умерова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: