В Україні почалися масштабні збори резервістів – Генштаб

Читать на русском
У ВСУ почалися масштабні збори з резервістами. У вересні до зборів залучать дев'ять бригад всіх оперативних командувань у п'яти областях.
Практична частина зборів пройде на полігонах

У Збройних силах України почалися масштабні збори резервістів. Всього в зборах буде задіяно понад 8 тисяч військовослужбовців оперативного резерву, 10% з них – офіцери.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Facebook, передає «Слово і Діло».

Вже у вересні до зборів залучать дев'ять бригад всіх оперативних командувань у п'яти областях.

Збори пройдуть у два етапи: перший – 3-15 вересня, другий – 12-24 вересня.

«Під час зборів резервістів наказом Генерального штабу заборонено залучати до вбрання, господарських робіт, стройовій підготовці та ін. Час зборів буде максимально використовуватися для підвищення рівня бойової підготовки, злагодженості дій підрозділів і екіпажів», – відзначають в Генштабі.

Головною метою навчань є відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з'єднань силами оперативного резерву у випадку відвертої агресії».

Зазначимо, що зараз в Україні близько 85 тисяч резервістів, які вже відслужили один рік у рамках мобілізації, брали участь в АТО. Як стверджують в Генштабі, згідно з попереднім опитуванням, 80% з них готові в будь-який момент стати на захист України.

Нагадаємо, з 00:00 1 вересня проросійські бойовики дотримуються режиму припинення вогню в зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: