Експерт: третій армійський корпус на Донбасі – крок відчаю РФ

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Підстави для того, щоб припустити формування третього армійського корпусу на Донбасі, існують.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи заяву начальника Генштабу про намір РФ створити третій армійський корпус на Донбасі.

«Останнім часом брязкання зброєю відбувається не лише на кордонах України, а й в країнах Балтії. Раптова перевірка боєготовності викликає багато питань, оскільки така перевірка в 2008 році призвела до вторгнення РФ у Грузію. Сили на кордоні накопичені серйозні», – розповідає Леонов.

Експерт: весь світ розуміє, що ціль РФ – не УкраїнаЛідер ГО «Донбас SOS» поділився міркуваннями щодо заяви Держдепу США про те, що Європа та Америка мають план на випадок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Але незважаючи на це, зазначив він, українська армія вже також здатна відповісти. Крім того, є фактори, які зроблять ціну занадто високою для РФ в разі наступу.

«Не дарма з'явилися офіційні заяви з боку США про те, що Захід має «план Б» на випадок вторгнення РФ», – підкреслив експерт.

«РФ не виконує «Мінськ». Щоб тиснути на Україну, можливий такий варіант. Але цей крок говорить про те, що в «мінському форматі» РФ програє. Починаючи з весни, РФ вела гру з метою звинувачувати Україну в зриві «Мінська», – констатував політолог.

«На сьогодні РФ сама все прораховує. Економічна ситуація погіршується. Платити величезну ціну за вторгнення з незрозумілими для самої РФ результатами – крок відчаю для самої Росії», – вважає експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Новий наступ матиме зависоку ціну», – резюмував Олександр Леонов.

Нагадаємо, 10 березня Президент України Петро Порошенко пообіцяв протягом одного року повернути Донбас мирним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: