Експерт: весь світ розуміє, що ціль РФ – не Україна

Читать на русском
Олександр Горбаткоголовний координатор «Донбас SOS»

Цілком імовірно, що Захід має план. Для цього є всі підстави.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив лідер ГО «Донбас SOS» Олександр Горбатко, аналізуючи заяву Держдепу США про те, що Європа та Америка має план на випадок повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

«План, можливо, навіть був розроблений на початку конфлікту, з тієї точки зору, що він потрібен не лише на випадок вторгнення в Україну, тому що весь світ розуміє, що ціль Росії – не Україна. Ціль РФ – країни Євросоюзу», – зазначив Горбатко.

Експерт не виключає розробку плану на початок Третьої світової війни.

У РФ прокоментували можливість припинення вогню на ДонбасіПрес-секретар російського президента в черговий раз зняв відповідальність з РФ в конфлікті на сході України.

«Ще взимку минулого року був проведений форум військових експертів, на якому симулювали ситуацію з повномасштабним вторгненням, якщо РФ піде в наступ. Тоді низка країн – країни Балтії, частина Польщі – програють ще на самому початку», – розповідає експерт.

«ЄС недостатньо для того, щоб протистояти бліцкригу РФ», – додав він.

Щодо санкцій, то, на його думку, вони більше не є фактором стримування.

В експертному середовищі припускають, що з боку ЄС це було якщо й не останнє продовження обмежень проти РФ, то, ймовірно, останнє в такому обсязі. Частково санкції можуть послабити або зняти з якогось сектора економіки.

Як відомо, з 1 вересня сторони домовилися про дотримання «режиму тиші» на Донбасі.

Однак напередодні в Кремлі заявили, що припинення вогню залежить від Києва, та підкреслили, що російська сторона є лише «гарантом Мінських угод».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: