Холодницький вважає, що нинішні судді причетні до витоку інформації

Читать на русском
Назар Хододницкий вважає, що в Україні має бути створений антикорупційний суд, який би запобігав витоку інформації.

Керівник САП Назар Холодницький вважає, що викритий у хабарництві суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус знав про стеження за ним з боку НАБУ.

Про це він розповів у інтерв'ю тижневику «Фокус», пережает «Слово і Діло».

«Це витік інформації. Хтось когось сповіщає, безкоштовно або за гроші, щоб заробити на цьому або щоб перешкодити роботі антикорупційних органів. Витік може бути з оперативних служб, може – із судів, які виносять відповідні рішення, може бути витік від прокурорів. Але ми впевнені, що Чаус знав про стеження з боку НАБУ, й саме це стало причиною підвищення тарифу», – зазначив Холодницький.

Щодо ідеї створення антикорупційного суду, то прокурор, як і раніше, переконаний у необхідності появи такої інстанції.

«Думаю, зараз цей суд потрібно створювати. Судова реформа гальмується і є обґрунтовані підстави вважати, що нинішні судді причетні до витоку інформації. З їхнього боку є небажання слухати справи. Чи потрібен буде цей суд через 3-5 років – побачимо», – повідомив Холодницький.

Нагадаємо, ввечері 9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП спіймали суддю Дніпровського райсуду на отриманні хабара в розмірі $150 тис.

Зазначені кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто хотів зарити лопатою на подвір'ї власного приватного домоволодіння.

САП підготувала підозру про скоєння злочину й має намір оголосити її Чаусу, після чого займеться процедурою позбавлення його суддівського імунітету та має намір звернутися до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді застави в сумі хабара.

Як повідомлялося раніше, спікер парламенту Андрій Парубій упевнений, що Верховна Рада в перший день роботи після канікул розгляне питання про зняття недоторканності із судді Чауса.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: