У Києві відкрився офіс із дотримання прав людини

Читать на русском
Співробітники поліцейського офісу омбудсмена будуть стежити за дотриманням прав людини в правоохоронних відомствах.

У Києві відкрився офіс поліцейського омбудсмена. Він контролюватиме ситуацію з дотриманням прав людини в районних відділах та СІЗО.

Про це повідомляє «УНІАН», передає «Слово і Діло».

Церемонія відкриття офісу відбулася сьогодні за адресою вул. Інститутська, 29.

«Такий офіс має бути, щоб моніторити ситуацію: що відбувається в райвідділах, ІТТ, СІЗО, які там люди та як вони працюють. Якщо в нас буде нормальний моніторинг ситуації з дотриманням прав людини, це допоможе на шляху до формування нової поліції – поліцейський омбудсмен має повністю володіти ситуацією на місцях», – зазначила голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

Вона підкреслила, що люди, які працюють на цій посаді, наділені повноваженнями в будь-який час без попереджень та погоджень відвідувати місця тримання затриманих.

На думку Деканоїдзе, однією з переваг роботи людей на посадах поліцейських-омбудсменів є те, що вони раніше не були пов'язані із системою правоохоронних органів, тож будуть незалежними від неї.

Глава Нацполіції також зазначила, що найближчим часом такі офіси з'являться у всіх регіонах України.

Раніше повідомлялося, що очільниця Національної поліції України Хатія Деканоїдзе розраховує на збільшення бюджету Нацполіції вдвічі в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: